آفت چیست؛ آشنایی با روش های پیشگیری و درمانی

  1. خانه
  2. بهداشت دهان
  3. آفت چیست؛ آشنایی با روش های پیشگیری و درمانی

آفت چیست؟

آفت یک بیماری شایع می باشد که باعث ایجاد ضایعات دردناک بر روی لثه، لب یا زبان می شود. این بیماری غیر واگیر دار می باشد که معمولا با گذشت یک یا دو هفته به طور خود به خود برطرف می شود.

علل ایجاد آفت:

این بیماری تا حدودی ارثی می باشد اما عواملی از قبیل آلرژی و عوامل محیطی میتواند در بروز آن دخیل باشد.
عوامل محیطی که باعث ایجاد آفت می شود متعدد می باشد مانند استرس، ضعف سیستم ایمنی، ضربه، گاز گرفتن، کمبود برخی ویتامین ها از قبیل ویتامن ب و کمبود آهن و آسیب حین مسواک زدن و… می باشد.
همچنین زخم های داخل دهانی که باکتری ها در آن تکثیر پیدا میکنن می توانند تبدیل به آفت شوند.

 

آفت چیست

روش های پیشگیری:

  • جلوگیری از ایجاد زخم در محیط دهانی
  • رفع کمبود ویتامین های ذکر شده
  • رفع استرس های روانی با مراجعه به روانپزشک

درمان آفت:

این بیماری درمان خاصی ندارد و جزء بیماری های خود محدود شونده محسوب میگردد یعنی اینکه با مرور زمان به صورت خود به خود بهبود می یابد اما با مصرف ویتامین و رعایت بهداشت دهانی می توان روند بهبود را تسریع کرد.

درمان حمایتی:

یک درمان حمایتی به جهت تسکین درد ناشی از آفت و تسریع روند درمان آن، استفاده از ترکیب شربت آلمینیوم ام جی اس و شربت دیفن هیدرامین است که بهتر است به صورت نصف نصف با هم ترکیب شود. همچنین بهتر است به این ترکیب آمپول بتامتازون نیز اضافه گردد و به مدت پنج دقیقه و چهار مرتبه در روز قبل از غذا در دهان غرغره شود.

مسئله مهمی که در ارتباط با این بیماری وجود دارد و نیازمند پیگیری می باشد این است که این بیماری با فاصله زمانی کم و با تعداد زیاد و یا با زخم های بزرگ و طولانی مدت ایجاد شود که در این صورت بهتر است بیمار به پزشک مراجعه کرده تا سیستم ایمنی خود را با آزمایشات بالینی مورد چک آپ قرار دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست